2010. október 20., szerda

"A lehetetlen nem létezik."

"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik."

Muhammad Ali


Azt hiszem sportolói körökben nem ismeretlen a fenti idézet és gyanítom nem véletlenül vált ez egyik híres sportruházati márka pár évvel ezelőtti kampányának fő témájává.

Ugyebár a blog "hivatalosan" az egészséges önbizalomról szól. De mi is az az önbizalom? Az értelmező kéziszótár szerint:

- Önbizalom (főnév) - saját képességeinkben való hit, magabiztosság

- Hit (főnév) - magunkban és az életünkbe vetett meggyőződés. Az a képesség, hogy bízunk magunkban, az életünkben, a körülöttünk lévőkben. Saját és mások képességeiben, sikereinkben, mert tudjuk, hogy eredményesen irányíthatjuk sorsunkat és teljes felelősséget vállalunk érte.

Tehát, ha hiszünk magunkban, elhisszük, hogy képesek vagyunk rá, akkor, ahogy Muhammad Ali is mondta, a lehetetlen nem létezik! De felteszem a kérdést, akkor miért nem lesz mindenki mondjuk sikeres, gazdag vagy győztes egy versenyen?? Nem elég erős a hitünk? Nem bízunk eléggé magunkban? Nem elég jók a képességeink?
Na ennek az okait legközelebb boncolgatom :)

És hogy most se maradjunk hang és képanyag nélkül jöjjön két "a lehetetlen nem létezik" videó:






1 megjegyzés:

  1. Mindenki legyen büszke arra amit elér a kitúzött céllal...az lebegjen a szemetek előtt,h mivé válhattok általa...ne arra gondoljatok,h milyen nehéz eljutni odáig! Mert a legegyszerűbb azt mondani, hogy: "Ez lehetetlen...én abbahagyom!"

    VálaszTörlés